Hvad er Kranio-Sakral Terapi

Kranio-Sakral Terapi (KST) er en meget blid behandlingsform, hvor den samme funktionelle indirekte teknik fra osteopatien anvendes. KST beskæftiger sig primært med den kranio-sakrale rytme, samt kraniets – og bækkenets knogler.

Hestens kranium består af 29 knogler, der beskytter hestens hjerne og former dets ansigt. Hjernen er omgivet af 700-750 ml hjernevæske, som beskytter hjernen og fungerer som støddæmper for denne. Hjernevæsken nærer også Centralnervesystemet (CNS) og filtrerer affaldsstoffer væk fra systemet. Ligesom blodet har en puls, har hjernevæsken det også. Hjernevæskens puls kaldes den kranio-sakrale rytme. Denne rytme er vigtig for, at systemet er i balance, og CNS næres optimalt.

Kraniet er sammensat af mange knogleplader, og her imellem er der ledforbindelse, med ledvæske ligesom i alle andre led i kroppen. Bevægeligheden i disse led er afgørende for, at den kranio-sakrale rytme er i orden, og dyret derved er afspændt og balanceret, idet hjerne nerverne kan næres optimalt.

Hjernehinderne – dura mater, omgiver hjernen og nerverne hele vejen gennem rygmarvskanalen. Dura Mater hæfter på kraniets, 1. og 2. nakkehvirvel samt på korsbenet – sakrum. Dura mater er en tyk og uelastisk bindevævshinde, og ikke særlig fleksibel. Ændres bevægeligheden i en af de første nakkehvirvler, må korsbenet derfor følge med. Dvs. at behandles sakrum har det kun god effekt, hvis kraniet og første nakkehvirvel løsnes også og omvendt. De to områder kan altså ikke behandles uafhængigt af hinanden.

Disse teknikkere anvendes også til at løsne, Arterier, Vener, Nerver, Organer, Lymfe, Muskler og led.

Natascha West
2021-04-05T18:54:10+02:00

Kæbeleddet

Kæbeleddet er et meget mere kompliceret led hos heste end hos mennesker. Hesten har fx bevægelige ører, tungeben som er meget påvirkeligt og tænder der skubbes ud. Alle disse elementer har indflydelse på kæbeleddets funktion.

2020-11-29T18:20:31+01:00

Kastrationsar

Mange heste bliver kasteret stående. Og ved at de bliver kasteret stående, kan der ske mange komplikationer efter operationen. Jeg oplever en del vallakker, der ikke vil gå i galop, skifter diagonal eller går kryds galop.

2021-04-05T19:05:18+02:00

Tungeben

Den måde knoglen hænger på, i forhold til dens vinkel, er med til at styre tungens bevægelser. Hvis selve tungebenet hænger skævt, ville selve bevægligheden, også blive skæv og der med gynger tungen skævt, i munden på hesten.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Her har jeg samlet nogle af de spørgsmål jeg oftes bliver stillet. Hvis dit spørgsmål ikke findes nedenfor, er du velkommen til at kontakte mig.

Du kan kontakte mig på telefon 41663930, eller sende mig en mail på nwhesteterapeut@gmail.com.
Jeg tager 300 kr per behandling i en radius inde for 30 km.
Det normale er 1-2 behandlinger med 4-6 ugers mellemrum.
KST betyder Kranio-Sakral Terapi. Det er en meget blid behandlingsform .
Ja, jeg vil løbende skrive nye artikler om hestens sundhed. Hold øje med denne side og min Facebook side.
Den måde jeg behandler på, er ved først at se hesten i longe og bagefter undersøger jeg de forskellige segmenter, så hesten kommer tilbage i balance.
Jeg er uddannet hos Sidsel Sommer, og var færdig 2018.
Ja, du kan følge mig på facebook på dette link. Facebook

Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt mig gerne

Kontakt